paddler

Paddleboarding er det nye sort

Vandsporten har taget Danmark med storm. Og paddleboarding – eller stand-up paddleboarding – er blevet sin helt egen sport. Paddleboardet bruges med forskellige hensigter. Nogle bruger en tur på sit paddleboard som afstresning fra hverdagens ræs, andre bruger det i konkurrencehenseender blandt venner imens nogle bruger det som et redskab til core-træning. Uanset hvad er det en virkelig sjov og udfordrende sport, som alle kan være med til.

Danmark – et land omringet af hav

Det er nok ikke nogen klassificeret hemmelighed, at Danmark er omringet af alverdens have. Det er en af de faktorer, som har gjort, at stand-up paddleboarding er blevet den nye hobby på tværs af alle aldersgrupper. Det er sjov og ballade for de mindste og det er – i hvert fald noget der minder om – en konkurrencesport blandt de unge vennegrupper. Et undervurderet aspekt af stand-up paddleboarding er, at det rent faktisk er en fantastisk måde at træne sin coremuskulatur på.

Træn din core på paddleboardet

Ifølge mange eksperter er coremuskulaturen kroppens kerne. Det er ikke blot tilfældigt, at core direkte oversættes til kerne på dansk. Vi bruger konstant vores coremuskulatur og den er helt og aldeles essentiel i vores hverdag. En stærk coremuskulatur resulterer i mindre rygsmerter og endda rygskader. På et paddleboard er du tvunget til at sætte din coremuskulatur på arbejde og derfor træner du, uden nødvendigvis at tænke videre over det, din krops mest essentielle muskelgruppe – alt imens du har det sjovt! Derfor er der et naturlig samspil imellem paddleboardets sjove og underholdende aspekter og de positive sundhedsmæssige faktorer, som sættes i spil ved udøvelsen af stand-up paddleboarding.

Alternativ brug af dit paddleboard

Hvem sagde, at paddleboardets funktionalitet udelukkende begrænser sig til stand-up paddleboarding? Det er i hvert fald ikke tilfældet. Blandt de mange alternative måder at bruge sit paddleboard på, er der blandt andet mulighed for at bruge det som surfboard – naturligvis i en lidt mere hobbypræget forstand, men funktionaliteten rækker til det. Andre vælger også blot at bruge sit paddleboard siddende. Det er en ideel løsning for personer, som gerne vil starte ud stille og roligt med sit paddleboard, eller for personer som af diverse andre årsager har behov for den ekstra støtte, som man får siddende på paddleboardet. Der er garanteret et hav af andre alternative former for brug af paddleboardet, som venter på at blive udforsket. Med et paddleboard er det kun fantasien, der sætter grænser.

Læs også denne guide, hvis du overvejer at komme i gang med SUP eller hvis du skal finde det bedste SUP board.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.