vandre med rygsæk

Naturen kalder på dig – find det rette outdoor-udstyr

Der er ikke noget så skønt som at vågne op i soveposen, liggende på dit liggeunderlag og indånde den friske luft helt ned I bunden af lungerne. Den perfekte campingoplevelse, overlevelsestur eller hvad det nu måtte være, kræver selvfølgelig det rigtige udstyr for at turen bliver en succes. Og hvad er “det rigtige udstyr” så?

Gode vandrestøvler/sko og rigtige strømper

Det er super vigtigt, at dine fødder har det godt. Intet kan ødelægge en vandretur mere, end ømme fødder og vabler på hælene. Det er dine fødder der skal bære dig, så du må ikke gå på kompromis med dit fodtøj.

Der findes et stort udvalg af vandrestrømper, der er produceret lige præcis til de udfordringer der er på en vandretur. De er svedabsorberende, varmeregulerende og giver støtte både på foden, men også på skinneben og lægmuskel. Gode sko og strømper kan gøre en verden til forskel for dine fødder.

Vandre/ski-undertøj

Undertøjet skal selvfølgelig passe til årstiden. Hvis du skal ud i naturen og vandre i sommervarmen, virker det måske lidt fjollet at tage skiundertøj på. Gør dog dig selv den tjeneste at have et sæt med i rygsækken hvis vejret skifter uventet. En kold dag kan ødelægge hele turen, og det kan klares ved at medbringe et godt sæt skiundertøj.

Hvad skal du have på?

Du skal sørge for at bukser og jakke er både vand og vindtæt, for der er ikke noget ved at gå og fryse. Samtidig skal det være lavet af et let materiale, så det ikke vejer mere end højst nødvendigt. Oppakning med liggeunderlag, sovepose, mad og vand vejer noget i sig selv, derfor skal tøjet ikke veje for meget.

Tag dig af dine hænder og dit ansigt

Det kan være en god ide at medbringe et par tynde handsker og en balaclava – også kaldet en elefanthue. Balaclavaen er lavet i et tyndt bomuldsstof og er lige til at trække ned over hovedet hvis vinden bider. Balaclavaen beskytter ørerne og sørger for at du ikke kommer til at fryse dit hoved.

Soveposen

Det er vigtigt at sove godt, så du er frisk og udhvilet til næste dag. Du skal bruge en god sovepose, liggeunderlag og eventuelt et telt. Soveposen skal kunne holde dig varm hele natten, men den skal heller ikke være for tyk så den er for stor og klodset at have med dig. Din hud skal også kunne ånde gennem soveposens stof så du ikke sveder alt for meget.

Vælg det rigtige liggeunderlag

Det er vigtigt at du har det rigtige liggeunderlag. Liggeunderlaget skal sørge for at du ligger godt, så du sover uforstyrret, og så du ikke får ondt i ryggen. Der findes en lang række forskellige typer liggeunderlag.

Nogle har en let selvoppustning, andre er mere almindeligt udformede liggeunderlag. De findes liggeunderlag for enhver pengepung lige fra 25 kroner og op til en lille tusindkroneseddel. Men lad være med at spare for meget på dit liggeunderlag, for det er om natten i soveposen, på liggeunderlaget, at du skal restituere og blive klar til næste dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.