fodboldhold

Danske spil donerer mange penge til breddeidrætten

Danske spil donerer penge til mange forskellige arrangementer og klubber i hele landet. Overskuddet fordeles ved hjælp af udlodningsmidler. Midlerne er de penge der er i overskud fra Danske spils spilleaktiviteter og væddeløb. Og det er rigtig mange penge det drejer sig om. De seneste år har dette beløb været på mere end 1 milliard kroner. Pengene fra disse midler fordeles imellem seks forskellige ministerier. De uddeles i forhold til en fast fordelingsnøgle hver eneste gang.


Overskuddet går til idræt og andre events

Kulturministeriet står for uddeling af 81,24% af udlodningsmidlerne. Det er klart den største del af puljen. De andre involverede miniserier er Børne- og socialministeriet, Miljø- og fødevareministeriet, Sundhed- og ældreministeriet og uddannelses- og forskningsministeriet. Midlerne fordeles på disse ministerier med flest midler til førstnævnte og så fremdeles. Udlodningsloven er den der bestemmer de formål og modtagere som kan modtage midler.

Pengene fra udlodningsmidlerne bliver primært uddelt til frivilligt arbejde i forskellige idrætsorganisationer. Ud over disse organisationer bliver pengene også uddelt til Dyrenes beskyttelse, børnehaver, undervisningsmaterialer og andre projekter i forbindelse med kultur og idræt.

Hvad får organisationerne ud af donationerne?

Pengene fra midlerne kan have rigtig stor betydning for de organisationer der får støtten. Ofte er det organisationer som ikke selv tjener nogen penge. Danske spil støtter breddeidræt med pengene fra overskuddet. Det kan være små lokale klubber eller sportsgrene som ikke er så kendte som dem der vises i TV. Med støtten sørger Danske spil for at klubberne kan holde fokus på at sørge for socialisering og støtte.

GAME er en gadeidrætsorganisation. Det er en non-profitabel organisation. De arbejder for at hjælpe med bestående sociale forandringer via gadeidræt for både børn og unge. GAME er en heldig modtager af udlodningsmidlerne. Fordi GAME er en nonprofitorganisation, ville det aldrig kunne lade sig gøre med det store arbejde uden støtte. Her er udlodningsmidlerne en god hjælp.

Dansekapellet er et andet projekt som støttes af udlodningsmidlerne. De arbejder for udvikling af dansen som en kunstart. Samtidig er deres mål også styrkelse af unge talenter og udbredelse af kendskab til glæden ved dans i dit lokalsamfund. Dansekapellet gør meget for alle der gerne vil danse og sørger for tilgængelighed for brugere med fysisk handicap og gangbesvær.

Hvordan støtter du din lokale idrætsklub gennem Danske spil?

Det er meget enkelt at støtte udlodningsmidlerne. Så snart du køber lotto, odds eller andre spil hos Danske spil støtter du samtidig de lokale klubber rundt omkring i Danmark.

Ved at oprette dig som ny netspilskunde hos Danske Spil Støtter du de lokale foreninger med et engangsbeløb. Det kan f.eks. være et beløb på 100 kr. Ved hver ny tilmelding til PLUS Abonnement på Lotto støtter du også din lokale forening.

For at oprettelsen af din bruger skal tælle, skal der når kontoen er oprettet ske en pengeoverførsel til din konto på Danske Spil. Mindstebeløbet er 200DKK. Derefter har du fri adgang til at starte med at spille. Du kan spille for alle de penge som står på din spilkonto.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.