Person dykker med fuldt dykkerudstyr

Sådan finder du den perfekte dykkermaske

Hvad enten du er habil dykker med mange undervandstimer på bagen eller blot en entusiast der drømmer om at kaste sig i dybet, er der ingen tvivl om at et af de vigtigste stykker udstyr du kan vælge til denne spændende fritidsinteresse, er dykkermasken.

Oplevelsen bliver trods alt først magisk, når man har mulighed for at se hvad der foregår under vandoverfladen, uanset om det blot er med resten af svømmeholdet i den lokale svømmehal eller med vennerne i det danske farvand.

Hvilke dykkermasker passer til dit formål?

Der findes et hav af forskellige dykkermasker, så du har et bredt udvalg at vælge imellem når du skal finde den rette.

Hvad enten du brænder for snorkling ved havnen eller mere avanceret dykning langt under havoverfladen med iltflasker, er der ikke stor forskel mellem de forskellige maskeformer. Det er i bund og grund det samme grundprodukt, men består af forskellige materiale, da dykkermasker der skal holde til mere end blot et par meter under havoverfladen, skal kunne holde til trykket der opstår i de dybere vandlag.

Selvom der kan være forskelle i design, består langt de fleste masker af samme grundlæggende elementer: To linser separeret i midten, med en fælles ramme der holder dem samlet, samt en rem sat fast på siden af brillerne, der kan justere hvor stramt masken sidder.

Undersøg hvilke maskeformer der er tilgængelige og vælg den maske der passer til dit formål – vil du eks. gerne observere fisk i lang tid, kan en større maske med én enorm glaslinse og sidevinduer give et langt bedre udsyn. Vil du derimod gerne lave manøvre i vandet er en mere streamlinet og tætsiddende maske at foretrække.

Til mere avanceret eller langvarig dykning anbefales dykkermasker med glas-linser, frem for plastic.

Søg maksimal komfort og pasform

Den vigtigste del af ethvert maskekøb er ikke hverken pris eller mærke, men derimod om masken passer. En maske der sidder perfekt, vil være behagelig at have på, og hindre vand i at snige sig ind i masken, selv under turbulente forhold.

Menneskers hoveder findes i alle mulige former: Store hoveder, små hoveder og små unikke forskelle der måske ikke kan ses med det blotte øje, men som kan føles tydeligt det sekund du sætter dykkermasken på ansigtet.

For at finde ud af om en bestemt dykkermaske passer til din ansigts- og hovedform, følg da følgende trin:

  1. Hold masken mod dit ansigt uden at tage remmen på. Sørg for at du ikke har hår eller andet i vejen.
  2. Ånd ind med masken på således at masken ”suges fast” og vend da hovedet. Kig op, ned og til siderne. En maske med perfekt pasform vil blive hængende uanset hvordan du dreje hovedet. En maske der ikke passer din ansigtsform, vil miste undertrykket du har skabt og straks falde af.
  3. Hvis det er muligt, spænd da remmen og behold masken på i et par minutter. Føles den stadig behagelig at have på?

Den rette maske er den du kan dykke med, uden at skulle spænde remmen aggressivt da presset fra vandet omkring dig vil sørge for at masken forbliver på: Søg derfor maksimal pasform og komfort.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.