Person drikker vin imens hun ser græsset blive vandet

Ideer til havearbejdsprojekter du kan begynde på i sommeren

Selvom sommeren skal bruges hjemme i Danmark og ikke på vandreture rundt omkring i verden, så kan man stadig sørge for at ens sommer kan indeholde en masse aktivitet udendørs. For hvorfor ikke bruge denne sommer på at starte, og få afsluttet, en masse projekter i haven? På den måde vil man få masser af frisk luft og sol, samtidig med at haven vil stå knivskarpt.

Få gjort tagrenderne grundigt rent

Der findes så mange projekter i haven, som man kan kaste sig ud i. Men nogle gange glemmer man også forskellige vigtige opgaver i forbindelse med at have hus og have. Som eksempel kunne nævnes det at få renset sine tagrender. Kan du huske hvornår du sidst fik rengjort tagrenderne derhjemme?

Måske du synes at det lyder som et lidt stort projekt at gå i gang med og det kan også være at det er det. Men faktisk så er det også fra tid til anden en god ide at få nogle professionelle til at klare det. For på denne måde kan du være endnu mere sikker på at alt snavs er blevet fjernet. Uanset om du bor i Roskilde eller på Frederiksberg, så skal man have renset sine tagrender. For de vil unægtelig blive fyldt op med blade, grene og deslige. Hvis man negligerer ens tagrender i lang tid, kan det resultere i vandskader på husets ydermure. Noget som ens forsikringer ikke dækker, da skaden jo er selvforskyldt.

Ring i stedet for i god tid efter nogle professionelle, som kan klare tagrenderensning Frederiksberg, og få kvarterets pæneste tagrender.

Når dine tagrender er tømt for skidt, vil du også opleve at en eventuel terrasse ved siden af huset, bliver renere. Fordi fuglene ikke længer går i tagrenden efter redemateriale. Alt dette kan du få hjælp til med tagrenderensning på Frederiksberg.

Dyrk dine egne grøntsager

Et andet projekt du kunne starte på, kunne være at blive små selvforsynende. Nogle gange bliver man overrasket over hvor lidt plads det egentlig kræver for at man både kan gro rigelige mængder af krydderurter, gulerødder og andre lækre grøntsager.

Om du vil lave dine egen højbede, plante det nærmest direkte i jorden eller købe plantekassens til terrassen, er primært et spørgsmål om hvad der er mest praktisk for jer og hvor sjovt du synes det er at lave tingene selv. Det er både vigtigt at tænke på hvordan lysforholdene er, i forhold til hvad du ønsker at gro. Men det er også en god ide at overveje hvordan du kan placere din mini produktion et sted, hvor du også husker at gøre brug af det. For pointen forsvinder lidt hvis du hele tiden glemmer at gå ud og høste det du gror.

Det smarte ved sådan et projekt er at du kan nyde gavn af det flere år i træk. For når først bedene er lavet, er det bare et spørgsmål om at sørge for at de fyldt med gode ting hvert år. Nogle ting, for eksempel krydderurter, vil komme igen flere år i træk. Så du skal ikke starte helt forfra med at plante hvert år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.