Hvor meget kan man tjene som professionel svømmer?

Går du med en svømmer i maven? Måske endda en professionel svømmer. Du kan allerede mærke, hvordan duften af klor bider i næsen eller mærke det kolde vand der omslutter kroppen. Du mærker fornemmelsen af sommerfugle og adrenalinender pumper rundt i kroppen efter turen i poolen, hvor du har givet af alle dine kræfter og nu er det dit navn der lyder over højtalerne ”vinderen er…” . Drømmen om medaljen om din hals er nået. Det er den helt store drøm at leve af det du elsker at lave, nemlig at svømme. Men kan man leve af at svømme?

Oplevelser og sejre kan ikke måles i penge

Hvis man går efter drømmen om at blive professionel svømmer, så er det ikke nok kun at svømme en til to gange i ugen. Vi har gode eksempler på danske svømmer der bl.a. har vundet OL guld, og som træner 4 til 5 timer om dagen for at nå deres mål. Man må ikke forvente at jobbet som professionel svømmer er et 8 til 4 job. Udover den daglige træning, skal man regne med en del rejseaktivitet. Størstedelen af vores professionelle svømmere i Danmark arbejder ca. 2000 timer om året med deres sport. Lønnen kommer fra støtte fra Team Danmark og de sponserer man har. Men det er ikke en luksustilværelse rent økonomisk at være svømmer. Som OL-guldvinder er årsindtægten på ca. 180.000 kr. før skat. Mange bliver derfor nødt til at arbejde deltid ved siden af og andre er afhængige af god økonomisk opbakning fra familien.

Hvis ikke man tjener mere end ca. 180.000 kr. om året før skat, hvorfor er man så professionel svømmer? Hvorfor lægger man så mange timer i en sport? Meget her i livet kan ikke måles i penge, og netop følelsen af at stå på øverste trin på sejrsskamlen er en af de ting der ikke kan måles i penge.

Tjen penge ved siden af svømningen

Man kan dog godt have et job ved siden af svømmetræningen, selvom det kan være vanskeligt at få til at passe ind. Derfor kan det være en god ide, at man ser på de mange gode muligheder der er i dag for at tjene penge på nettet. De online muligheder er mange og spænder vidt fra bl.a. salg af E-bøger til blogs og undervisning. Har man egen hjemmeside kan der også være penge i at sælge bannerplads på siden. Det er kun fantasien der sætter grænser for de online muligheder. Man må ikke lade ens drømme om en medalje om halsen, blive stoppet på grund af dårlig økonomi, men i stedet åbne øjnene for den ekstra indtjening der er online.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.