svømmefødder

Derfor bør du få et par svømmefødder

Du kender måske allerede til svømmefødder – eller kalder du dem for finner? Uanset hvad er det det samme, og så er det et must for enhver svømmer. Af flere grunde. Disse kommer jeg ind på herunder, hvor jeg også giver dig et par tips til hvilke slags svømmefødder du bør vælge.

Jeg har her samlet mine 5 bedste grunde til at du ihvertfald bør svømme med svømmefødder for at forbedre din svømning, og hvis du endnu ikke har et par, så giver jeg et tip til hvor du isåfald kan købe de bedste til den billigste pris.

1. Indøve tekniske ting

Når du får et par svømmefødder på, så giver det i sidste ende et kraftigere benspark. Ved at du får det, så kan du ligesom fjerne fokus fra bensparket, da dette så kører af sig selv med finnerne, og istedet fokusere på f.eks. at forbedre din vejrtrækning, dit armtag eller dit pullout under vandet.

Det er nok derfor de fleste svømmere bruger finner, da det i sidste ende kan forbedre svømmeteknikken og derigennem gøre din svømning hurtigere og mere effektiv.

Det er nok også den største fordel, da det giver mulighed for at fokusere på teknikken, som ellers ofte bliver overset når man bare svømmer frem og tilbage. Det får man ofte ikke det store ud af, men istedet bør man altså tage et par gode svømmefødder på og prøve at forbedre ens teknik.

Så bliver man først rigitg god!

2. Stabilisere din svømning

Lidt i forlængelse af ovenstående, så kan et par svømmefødder også være med til at stabilisere din svømning.

Mange førstegangssvømmere har svært ved at holde benene oppe i vandoverfladen, da de naturligt nok søger mod bunden.

Her kan et par svømmefødder være rigitg gode, da de giver et mere kraftigt benspark, som altså får dem til at blive oppe i vandoverfladen.

Så istedet for at du ligger helt lodret i vandet, som laver utrolig meget vandmodstand, så kommer du op og ligger vandret, hvilket gør svømningen meget mere naturlig og hurtig ikke mindst.

Også bliver det først rigtig godt, da det så ikke bare bliver en kamp for den næste bane, men at du så kan begynde at fokusere på selve teknikken og svømningen.

3. Gøre svømningen sjovere

Ja, vi kommer nok ikke udenom det.

En rigtig stor grund til at bruge svømmefødder eller finner, er naturligt nok at det får en til at svømme meget hurtigere. Nogle svømmer helt op til dobbelt så hurtigt, når man har svømmefødder på, i forhold til når man ikke har.

Og når det går stærkere, så bliver det ikke desto mindre også betydeligt sjovere.

Så er du lige ved at miste motivationen til at blive ved med at svømme nede i den lokale svømmehal, så prøv at anskaffe dig et par gode svømmefødder, så skal du først se løjer for hvor sjovt svømning også kan være.

Som en lille bonus kan svømmefødder også være med til at øge forbrændingen i svømningen, da du både bruger flere muskler men naturligt nok også kommer op i højere tempe rent svømme mæssigt.

Men nu er du jo ligesom overbevist om at du bør få et par svømmefødder, så hvor skal du så købe dem og hvilke skal man så vælge?

Jeg vil klart anbefale at vælge et par mindre lange uden hæl, da det mindsker chancen for krampe og skader.

Og hos Watery.dk, som forhandler alt til svømmere, har de endda de billigste finner du overhovedet kan finde. Se udvalget af svømmefødder på Watery.

Jeg håber mine råd kunne hjælpe dig videre med din svømning. Og få så fat i et par svømmefødder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.