aktive børn

Inspiration til sjove sportsaktiviteter til børn

De fleste ved nok, at det er godt for børn at have fritidsaktiviteter. For det første giver det børnene noget at lave i deres fritid. For det andet giver det børnene muligheden for at skabe nye venskaber, der måske går ud over skolen. For det tredje giver det børnene en ansvarsfølelse, fordi de har noget de skal en eller to gange om ugen fast.

Der er altså kun gode ting at sige om sportsaktiviteter. Det kan dog nogle gange være svært at finde den helt rigtige aktivitet. Du får her inspiration til nogle aktiviteter, der måske kan være noget for dit barn.

Til de danseglade

At gå til dans er en sand klassiker, men det gør det ikke til en kedelig fritidsaktivitet. Dans er godt på den måde, at det er en meget bred fritidsaktivitet. Der findes mange former for dans og dermed er der god mulighed for at tilpasse det til det enkelte barn. Typisk vil børn kunne begynde til dans fra de er 3 år.

Der findes altså mange former for dans. Hvis du ikke ved hvilken type, som dit barn vil få mest ud af, kan det være en god idé at prøve nogle forskellige dansehold af. De fleste steder kan man prøve en time inden man beslutter sig. Det er også en fritidsaktivitet, hvor barnet kan møde en masse nye venner og veninder. Sidst men ikke mindst får barnet nogle gode motoriske evner, der vil gavne barnet i fremtiden.

Til dem der er glade for holdånd

En anden klassiker er holdsport. Hvis dit barn elsker at være en del af et fællesskab, er en eller anden form for holdsport det helt rigtige valg. Barnet får muligheden for at udvikle nogle helt centrale sociale evner, når de bliver en del af et hold fremfor at gå til en sport, hvor man er på egen hånd. Holdsport er altså mere end bare en sport.

Der findes en masse former for holdsport. De to største klassikere er selvfølgelig fodbold og håndbold. Mange børn har på et eller andet tidspunkt prøvet at spille fodbold og håndbold, så det er et godt sted at starte. Det kan dog også være at din lokale sportsforening har et udvalg af andre sjove holdsport, hvis dit barn er interesseret i at prøve noget nyt. Det kunne f.eks. være basketball, som også er populært. Husk at tage barnet med i beslutningen.

Kildehttps://gladbarn.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.