Dit hus

Hvad siger dit hus om dig?

Vores hus siger meget om os, og er dit hus ikke vedligeholdt, er det en god idé at få gjort noget ved det.

Ser dit tag snavset og beskidt ud, vil det automatisk få resten af huset til at se ud som om, det ikke er vedligeholdt. Ofte sætter der sig alger og andet skidt på taget, og det kan være svært at få bugt med. Ligeledes kan alger også gå ind og sætte sig på fliserne, hvilket også hurtigt vil give et generelt indtryk af uorden omkring dit hjem. Men frygt ej – det er hverken nødvendigt at kaste mange penge efter et nyt tag eller en ny flisebelægning. En algebehandling til taget og en fliserens til fliserne rækker langt. Med den rette behandling vil både dit tag og din flisebelægning fremstå som nyt igen.

Hvordan kommer alger?

I Danmark har vi et klima, der gør det svært at få helt bugt med alger. Alger trives nemlig i vekslen mellem regn og sol samt i fugtige omgivelser. Derfor er der gode forhold for alger i det danske vejr, og det giver algerne gode muligheder for at gro og formere sig. Dog vil algerne tørre ud og dø, hvis de får for meget sol. Derfor er sydvendte tage ofte skånet mere for alger, end de nordvendte tage er.

Alger trives godt i skygge og i læ, og derfor vil du ofte kunne finde alger på fliserne i skyggeområderne af din have.

Alger er rigtig svære at komme af med, så snart man bliver ramt af dem. Ikke nok med at de er gode til at formere og sprede sig, så kan de også gå i dvaletilstand, hvor de blot vågner igen, når de får den næring, de mangler.

Når fliser rammes af alger, kan det have store konsekvenser. Hvis det bliver frostvejr, mens dine fliser er algebelagte, kan de nemlig risikere at knække. Ligeledes kan tagsten knække, hvis de er algeramte i frostvejr. Dette kan skabe store problemer – der kan komme utætheder ned i huset, og derudover kan der gå råd i tagkonstruktionen.

Men det æstetiske er naturligvis også et stort problem, når algerne rammer. Det kan være en torn i øjet, når taget eller fliserne begynder at se grønlige ud.

Skal du have bugt med algerne, er det svært på egen hånd – derfor er det at foretrække at tilkalde professionel hjælp til at komme af med algerne.

Hvordan får du det væk?

Når du vil af med algerne på taget eller på fliserne – eller måske begge steder – er det bedst at søge professionel hjælp, og her kan Ingen-Alger træde til. Ingen-Alger er en virksomhed med vægt på kvalitet og er leverandør af fliserens og algebehandling på Sjælland. Har du problemer med alger på din grund, kan du trygt kontakte dem.

Når algerne skal fjernes, foregår det med miljøvenlige midler, som får algerne til at slippe overfladen ved rødderne. Efter behandlingen vil overfladen se ud som ny!

Så er du ramt af alger enten på tag eller fliser, er det en god ide at reagere hurtigst muligt – så undgår du så vidt muligt knækkede overflader i frostvejret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.